Csokis, könnyed, lisztmentes, egyszerű, sokszínűen variálható desszert csoda! Elkészítése kezdőknek és haladóknak egyaránt melegen ajánlott!
Hozzávalók:
- 22 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 6 db tojás
- 15 dkg csokoládé
- 200 g málna
- 1 csipet só
- 2 cl STROH rum (elhagyható)
- 2 cl narancslikőr (pl. triple sec v. cointreau) -elhagyható
A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk, majd bele loccsantjuk a rumot és narancslikőrt is. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (Souffle formában 200 fokon 16 percig sütjük,) Ha már kivettük a sütőből, ne ijedjünk meg, ha hűlés közben a tortánk kissé megereszkedik és a teteje berepedezik, ettől lesz igazán rusztikus külseje. A tetejére idénygyümölcsöket, narancshúst, málnát, epret, stb. tehetünk. Végül porcukrozzuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.04.14. 09:06:20
Vagy valami hasonlót.
Aurélia Vadaszán 2015.04.14. 14:18:46
Egyebként nagyon tetszik a süti, várom mielőbbi válaszod, hogy minél hamarabb elkészíthessem! :)