Roppant egyszerű, kevés alapanyagot igénylő, időtakarékos, low-budget desszert. Ha nincs kedvünk sütéssel bíbelődni, de mégis valami édeskésre füllik a fogunk, bátran dobjuk össze, hisz meggyőződésem, hogy még egy óvodásnak sem lenne kihívás. Ízvilágban nem túl émelyítően édes, épp ellenkezőleg: fanyaran savanykás, frissítő. Tízből kilencszer pedig otthon lapulnak a szükséges alapanyagok.
Alkalomhoz illően, Valentin napra készíthetjük szívecske alakú formákba:
Hozzávalók:
(6 pohárhoz)
- 20%-os tejföl (~4-5 dl)
- babapiskóta
- vaníliás cukor (~5 csomag (8g-os), de lehet több is, attól függően, mennyire szeretnénk édesre)
- 1 citrom reszelt héja
- őszibarack befőtt (vagy bármilyen más gyümölcs, amit otthon fellelünk)
A tejfölt simára keverjük a vanília cukorral és a reszelt citromhéjjal. A befőtt levét leszűrjük, félretesszük. Üvegpoharakat, szufflé formát, vagy más kis tégelyt készítünk a munkaasztalunkra. A babapiskótával kezdjük a rétegzést, úgy, hogy mielőtt a pohár aljára kerülne, megmártjuk a befőtt levébe (így hamarabb megpuhul, de ügyeljünk rá, hogy ne áztassuk el teljesen). Ezután kerül rá egy kis tejfölös-cukros keverék, majd a barack, és kezdjük a rétegzést elölről. Ha készen vagyunk, fogyasztás előtt néhány órával tegyük a pohárdesszerteket hűtőbe, hogy kellően összeálljon. A tetejét friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
Öblös pohárba készítve elegánsabb megjelenést kölcsönöz:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.