Szívküldi pohárdesszert
Az egyszerű dolgok sokszor a legnagyszerűbbek!

Roppant egyszerű, kevés alapanyagot igénylő, időtakarékos, low-budget desszert. Ha nincs kedvünk sütéssel bíbelődni, de mégis valami édeskésre füllik a fogunk, bátran dobjuk össze, hisz meggyőződésem, hogy még egy óvodásnak sem lenne kihívás. Ízvilágban nem túl émelyítően édes, épp ellenkezőleg: fanyaran savanykás, frissítő. Tízből kilencszer pedig otthon lapulnak a szükséges alapanyagok. 

Alkalomhoz illően, Valentin napra készíthetjük szívecske alakú formákba: 

desszert3.jpg

Hozzávalók:
(6 pohárhoz)

  • 20%-os tejföl (~4-5 dl)
  • babapiskóta
  • vaníliás cukor (~5 csomag (8g-os), de lehet több is, attól függően, mennyire szeretnénk édesre)
  • 1 citrom reszelt héja
  • őszibarack befőtt (vagy bármilyen más gyümölcs, amit otthon fellelünk)

 

A tejfölt simára keverjük a vanília cukorral és a reszelt citromhéjjal. A befőtt levét leszűrjük, félretesszük. Üvegpoharakat, szufflé formát, vagy más kis tégelyt készítünk a munkaasztalunkra. A babapiskótával kezdjük a rétegzést, úgy, hogy mielőtt a pohár aljára kerülne, megmártjuk a befőtt levébe (így hamarabb megpuhul, de ügyeljünk rá, hogy ne áztassuk el teljesen). Ezután kerül rá egy kis tejfölös-cukros keverék, majd a barack, és kezdjük a rétegzést elölről. Ha készen vagyunk, fogyasztás előtt néhány órával tegyük a pohárdesszerteket hűtőbe, hogy kellően összeálljon. A tetejét friss gyümölcsökkel díszíthetjük. 

 Öblös pohárba készítve elegánsabb megjelenést kölcsönöz:

desszert2.jpg

desszert1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroholic.blog.hu/api/trackback/id/tr457155661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gastroholic

kulináris élménytúra Ewínyenc falatok fanatizmus a konyhában gasztrosikk és gasztrosokk

Friss topikok

süti beállítások módosítása