Fogyaszthatjuk könnyed vacsiként, edzés után, vagy mérhetetlenül nagy cukkini rajongásunk végett, de beilleszthetjük paleos étrendünkbe is. Egy biztos: evés után ízlelőbimbóink kielégülnek, lelkiismeretünk azonban patyolat tiszta marad!
Hozzávalók:
- 4 db közepes méretű cukkini
- 400 g darált pulykamell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 fej gomba
- 2 marék spenót
- 1 köteg újhagyma
- 0,5 kg paradicsom húsa (vagy paradicsomkonzerv)
- olívaolaj
- feta sajt
- friss fűszernövények (esetleg szárított): bazsalikom, oregánó, kakukkfű, chili ízlés szerint
- só
- bors
A vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a darált húst, amit néhány percig magasabb hőfokon pirítunk. Sózzuk, enyhén borsozzuk, s beletesszük a nagyobb cikkekre vágott gombát, felkarikázott újhagymát, kis idő múlva az aprított paradicsomot/konzervet is, majd pár percig -hozzáadva a fűszereket- tovább forraljuk. A darált pulykamell nem igényel túl hosszas főzési időt, de még mielőtt lekapcsolnánk a tűzhelyről, keverjük a raguba a spenótot is. A megmosott cukkiniket hosszában vágjuk félbe, karalábévájóval szedjük ki a közepén lévő magos sávot, kis csónakokat formálva belőle. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Az enyhén sózott cukkinit töltsük meg az elkészített raguval, a tetejére morzsoljunk feta sajtot, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, kb. 20 perc alatt süssük készre.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.