Bundáskenyér RETRO

Elkészítése pofonegyszerű, a család minden tagja imádja! Úgy vélem nem árt, ha egy gasztroblog tartalmaz könnyebb/összetettebb recepteket egyaránt, s mivel a mai reggelim EZ az örök klasszikus volt, miért ne oszthatnám meg Veletek az Evi-féle változatot? 

bundikenyer.jpg

Tálkában villával elkeverek 2 tojást egy csipet sóval. (Én másnapos, ferdén szelt francia baguettel dolgoztam, mivel nagyobbak a légbuborékok, így több tojás jut bele.) 
Serpenyőben ujjnyi vastag olajat hevítek. A kenyér/baguett szeleteket alaposan megmártom a tojásba, és 1/3 szelet sonkát teszek az egyik oldalára, amivel újra megmártom, hogy a sonka is tojásos legyen. Ezt sonkás oldalával lefelé a már forró olajba teszem, majd kb 1-2 perc múlva átforgatom hogy a másik oldala is aranybarnára süljön.
Az olajból kivéve papírtörlőre teszem a kenyeret, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. 
Tálalásnál reszelt parmezánnal, újhagymával szórtam meg! A végeredmény pofon egyszerűen isteni lett...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroholic.blog.hu/api/trackback/id/tr746937889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gastroholic

kulináris élménytúra Ewínyenc falatok fanatizmus a konyhában gasztrosikk és gasztrosokk

Friss topikok

süti beállítások módosítása