A lazac egy igazi klasszikus, elegáns étel, a Valentin napi menüsorba is bátran beilleszthetjük (így garantáltan rózsaszínebben látjuk majd a világot)! A zöldborsó köretbe ezúttal egy kis csavart vittem, szifon segítségével lágy habbá alakítottam. Kínálhatjuk kisebb adagokban vendégváróként, előételként, de egy könnyed főfogás is lehet, ami után marad hely a desszertnek is.
Hozzávalók:
- 300g lazacfilé
- vaj
- olívaolaj
- só
A lazacfilét a lehető legegyszerűbb módon készítettem el. Teflon serpenyőben egy evőkanál vajat olvasztottam némi olívaolaj hozzáadásával. Mikor már kellően felmelegedett, a halat (előbb bőrével lefelé-megsózva) kb. 4-5 percig sütöttem mindkét oldalán. (Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert az élvezhetetlen, száraz állagot eredményez.)
Zöldborsóhab
Hozzávalók:
- habszifon + 1 habpatron
- 200 g zöldborsó
- só
- fehér bors
A zöldborsót megfőztem annyi vízben, amennyi épp ellepte, sóztam, borsoztam. (Kb. 5 perc főzési idő elég, hisz nem szeretnénk, hogy a borsó színe kifakuljon.) Ezután turmixoltam, szűrőn átpasszíroztam, majd habszifonba töltöttem, melyhez egy habpatront tekertem. A végeredmény egy igazán habos, lágy, ízbomba lett! (Ne keseredjünk el, ha nincs otthon habszifonunk, akkor dolgozzunk a leturmixolt borsópürével.)
Tálalás:
Én ezt a fogást előételnek szántam, így a következőképp tálaltam:
A tányér közepére zöldborsóhabot nyomtam a szifonból. A lazacot nagyobb darabokra tördeltem, s ezt helyeztem a habra, aminek a tetejére kígyóuborka és édeskömény szeletek kerültek. A tetejét vérnaranccsal és citrommal díszítettem, mellé pedig karalábévájóval formázott,főtt cékla gömböket tettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.