#foodies
cook, share, eat = happiness

Az ember alapjáraton társas lény, így szereti megosztani örömeit másokkal. Mivel a táplálkozás napi szinten többszörös boldogság forrás, érthető, hogy a közösségi oldalak falain torlódnak az elfogyasztani kívánt ételekről készült képek - persze csakis a legkívánatosabb szemszögből. (egy szénné égetett grillcsirkével például nem sokan dicsekszenek). Gyakran ételekkel kommunikálunk az internet adta kommunikációs csatornákon, első dolgunk lefotózni a tiszavirág életű művészi tányérkompozíciókat, s ezt mihamarabb megosztani a nagyközönséggel. Van, akit ez a téma -azaz az evés/ivás- teljesen hidegen hagy, és csupán a léte fennmaradása érdekében veszi magához a napi táplálékot. Engem azonban az étel összhangja hoz lázba, s hál' Istennek egyre többen vagyunk így ezzel. Már nem csupán a konyhában főzünk, de annál inkább gondolatban, képzeletben párosítunk dolgokat, játszunk az alapanyagokkal, majd megalkotjuk azt. Ma már igazi szájbergyerekek módjára rendkívül sok lehetőségünk van az amúgy haszontalannak hitt várakozási időt (pl. utazás közben, sorbanálláskor) rendkívül hasznossá, inspirálóvá, ötletgazdaggá tenni. 

 

kep2.jpg

 

Összegyűjtöttem hát számotokra a facebookon, instagramon és pinteresten túl egy jó nagy csokor "okoskütyüs" INGYENESEN letölthető főzős-italozós applikációt, amiből bőven tudtok inspirálódni, ötletet, ihletet meríteni, vagy akár reprodukálni egyes recepteket.

Az én repertoárom egy része:

img_0143.JPG

 

Yummly App. vagy http://www.yummly.com

Epicurious App,  http://www.epicurious.com/ -> a világ első számú receptoldala

Gojee Food and Drink Recipe App. https://www.gojee.com/ -> receptek a világ összes tájáról

Kitchen Stories App. -> videókkal karöltve

Food network in the kitchen App -> 45 000-en felüli recepttár

Look & Cook App. 

30km.hu https://www.30km.hu/ -> magyar fejlesztés, mottója: "A világ globális, az élet lokális." Azaz minőségi élelmiszerekhez juthatunk közvetlenül, helyi termelőktől, de ingyen hirdethetjük saját termékünket is.

Cocktail Flow App. http://www.cocktailflow.com/ -> személyes kedvenc, magyar nyelven, szinte az össze létező, klasszikustól- a legújabb trendekig terjedő koktélskála és elkészítése egy helyen... 

koktel.jpg

Foodily App http://www.foodily.com/

SaltAndPepper video recipes App. -> magyar fejlesztés, a Pastrami étterem brigádjától

http://www.cooking.com/

http://www.yelp.com/ -> étteremkereső, inkább USA-ban használatos

Panna App.  https://pannacooking.com/ -> videók a köbön

Foodspotting App. -> kifejezetten arra való, hogy lefotózd, mit eszel, hol, és hogyan értékeled, valamint kimutatja a környezetedben lévő vendéglátóhelyeken elfogyasztott ételfotókat.

Természetesen a szakma nagyjai is rendelkeznek külön applikációkkal mint pl. Jamie Oliver Recipes, Jamie Oliver's FoodTube a Youtubon, vagy Nigella Lawson Nigellissima c. App-ja

Egyszóval: ihletszerzésben határ a csillagos ég! 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroholic.blog.hu/api/trackback/id/tr827105599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gastroholic

kulináris élménytúra Ewínyenc falatok fanatizmus a konyhában gasztrosikk és gasztrosokk

Friss topikok

süti beállítások módosítása