Tagliatelle verde

Ha szeretnél valami gyorsat, finomat, pénztárcakímélőt, vagy csak itt az ideje kiüríteni a hűtő tartalmát (mint esetemben), esetleg ráuntál a szokványos bolognaira - uccu neki, láss hozzá ehhez a végtelen egyszerű tésztaétel elkészítéséhez, akár vacsorára, akár ebédre.

 bacon.jpg

Hozzávalók 2-3 adagra:

250 g tagliatelle (szélesmetélt-vagy más formájú, jó minőségű olasz tészta)
3 gerezd fokhagyma
1 csomag ruccola
1 érett avokádó
fél citrom leve
1 fej vöröshagyma
1 chili paprika
1/2 cukkini 
60 g bacon
tökmag (vagy: fenyő/napraforgómag...)
olívaolaj
parmezán

A tésztát bő, sós vízben al-dente-re főzzük. A konyhai aprítógépünkbe a következőket tesszük: fokhagyma, ruccola, kimagozott chili, avokádó húsa, fél citrom kifacsart leve, 3 evőkanál olívaolaj, őrölt bors, só. (ne féljünk használni a polcok mélyén meglapuló robotgépeket, ami a legtöbb háztartásban megtalálható-ha pedig még nincs... üzenjünk a Jézuskának, pár ezer forintos tétel egy alap aprítógép :) ) A kések elvégzik helyettünk a munkát: sűrű, pesto szerű, zöld masszát kapunk. 
Egy serpenyőben pici vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd hozzá dobjuk a felcsíkozott cukkinit. Ezzel egy időben forró serpenyőn megpirítunk 4-5 csík bacont, majd egy kis lábasban, olajban a magvakat is pirítjuk (rövid ideig, folyamatos kevergetés mellett! ) 
Amikor minden részlete megvan az ételünknek, a megfőtt tésztát a hagymás cukkinis serpenyőbe forgatjuk néhány kanál főzőlével, rákeverjük a zöld masszánkat az aprítógépből, kis reszelt parmezánnal ízesítjük, s még így egyben néhány percig hőkezeljük. 
Ezután már csak a stílusos tálalás maradt: a tányér közepére halmozzuk a zöld tésztánkat, megszórjuk a pirított magvakkal, s a halom tetejére 2 bacon chipset helyezünk, ami kiválóan képviseli a ropogós textúrát az ételben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroholic.blog.hu/api/trackback/id/tr936985329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gastroholic

kulináris élménytúra Ewínyenc falatok fanatizmus a konyhában gasztrosikk és gasztrosokk

Friss topikok

süti beállítások módosítása