Csillagos ötös!
Borkonyha

Nagy örömünkre, ma a Michelin-csillagos Borkonyhába adódott alkalmunk bejutni, s betekinteni a kulisszák mögé a GasztroWerkes csoportunkkal karöltve. Az étterem egyik tulaja, Kalocsai Zoltán fogadott bennünket, amire délután 4-6 óra között tudtak sort keríteni, amikor a konyha a vendégek számára "szünetel" (azaz előkészületek folynak a vacsoraidőre), így az egész vendégteret a magunkénak tudhattuk :) 

img_2387a.JPG

Az étterem 2010 decemberében nyitotta meg kapuit, akkor még csak szerény célokkal: fenntartható hely, minőségi, megfizethető ételekkel. Azonban teljes meglepetésükre a fővárosi csillaghullás legújabb sikersztorija 2014-ben pont a maga egyszerűségétől nagyszerű Borkonyhában landolt. Zoltántól megtudtuk, hogy bár a kezdetekben is nehéz volt előzetes foglalás nélkül asztalt kapni, a csillag mágnes erejű vonzásköre hatására hetekkel előre megtelnek a helyek, s átlagban naponta 100 embert kénytelenek -férőhely híján- finoman eltessékelni. A vendégtér nagysága 95 m2 körül mozog 46 ülőalkalmatossággal (terasz +26 fő), míg a konyhai munkálatok 70 m2-en folynak, ami igazán jól működő arányt jelent. Annyira mázlisták voltunk, hogy betekintést nyerhettünk a kulisszák/vendégtér mögé is, így bepillanthattunk az előkészülési munkálatokba, azaz a Sárközi Ákos séf vezette konyhára. Megtudtuk továbbá azt is, hogy míg kezdetben 13 alkalmazottal kezdtek, jelenleg 26 dolgozó munkálkodik a hibátlan, csillagos ötös fogásokon/felszolgáláson. 

Mi sem fejelhette volna meg beszélgetésünket a kedves tulajjal, mintsem két kiváló étel kóstolása, mondanom sem kell: maga a csillagos mennyország volt! 

kacsa.jpg

Kacsamáj terrine helyben sült kenyérválogatással...

img_2378a.JPG

...a desszert pedig: dobos torta Borkonyha módra :) 

desszert.jpg

A képek azt hiszem magukért beszélnek, FIGYELEM! A fokozott nyáltermelődésért - hirtelen éhség érzet kialakulásért felelősséget nem vállalok! :) 

Nem mellékesen megjegyzem, több, mint 200 fajta kiváló magyar bor áll rendelkezésünkre az ételek kísérésére. Francia pezsgőt, és égetett szeszek közül kizárólag pálinkát ihatunk, sört pedig a helyhez méltóan nemes egyszerűséggel: nem tartanak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroholic.blog.hu/api/trackback/id/tr966962813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gastroholic

kulináris élménytúra Ewínyenc falatok fanatizmus a konyhában gasztrosikk és gasztrosokk

Friss topikok

süti beállítások módosítása