Töltött cukkinicsónakok

Fogyaszthatjuk könnyed vacsiként, edzés után, vagy mérhetetlenül nagy cukkini rajongásunk végett, de beilleszthetjük paleos étrendünkbe is. Egy biztos: evés után ízlelőbimbóink kielégülnek, lelkiismeretünk azonban patyolat tiszta marad!

cukkini2.jpg

Hozzávalók:

  • 4 db közepes méretű cukkini
  • 400 g darált pulykamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 fej gomba
  • 2 marék spenót
  • 1 köteg újhagyma
  • 0,5 kg paradicsom húsa (vagy paradicsomkonzerv)
  • olívaolaj
  • feta sajt
  • friss fűszernövények (esetleg szárított): bazsalikom, oregánó, kakukkfű, chili ízlés szerint
  • bors

A vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a darált húst, amit néhány percig magasabb hőfokon pirítunk. Sózzuk, enyhén borsozzuk, s beletesszük a nagyobb cikkekre vágott gombát, felkarikázott újhagymát, kis idő múlva az aprított paradicsomot/konzervet is, majd pár percig -hozzáadva a fűszereket- tovább forraljuk. A darált pulykamell nem igényel túl hosszas főzési időt, de még mielőtt lekapcsolnánk a tűzhelyről, keverjük a raguba a spenótot is. A megmosott cukkiniket hosszában vágjuk félbe, karalábévájóval szedjük ki a közepén lévő magos sávot, kis csónakokat formálva belőle. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Az enyhén sózott cukkinit töltsük meg az elkészített raguval, a tetejére morzsoljunk feta sajtot, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, kb. 20 perc alatt süssük készre.

cukkini1.jpg

cukk3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroholic.blog.hu/api/trackback/id/tr237343892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gastroholic

kulináris élménytúra Ewínyenc falatok fanatizmus a konyhában gasztrosikk és gasztrosokk

Friss topikok