Kolbásszal töltött csirkecomb, tarhonya rizottóval
Közös főzés Bereznay Tamással

Ahogy az már az előző írásomból kiderült, nagy örömömre alkalmam adódott együtt főzni a végtelenül szimpatikus Bereznay Tamással, aki ezt az egyszerű, de mégis különleges és ínycsiklandó receptet mutatta be nekünk, majd együtt készítettük el a profin felszerelt látványkonyhában.

Hozzávalók:
4 db bőrös csirkecomb filé
20 dkg darált csirkecomb vagy csirkemell
10 dkg szárazkolbász
1 csokor snidling

olaj

A rizottóhoz:
15 dkg gömbölyű tarhonya
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
néhány db koktélparadicsom
1,5 liter zöldség alaplé (vagy víz)

feketebors
10 dkg vaj

Elkészítés:
A kolbászt egészen apróra vágjuk, összekeverjük a darált csirkecombbal és a finomra vágott snidlinggel. Ízesítjük sóval és kevés feketeborssal. A kicsontozott csirkecombokat besózzuk.Négy részre osztjuk a tölteléket és mindegyik csirkecomb közepére teszünk egy adagot. Szorosan feltekerjük. Ezután egy alufólia lapot megolajozunk, amibe feltekerjük a töltött csirkeroládokat (külön-külön mind a 4-et), majd tepsibe tesszük, és kevés vizet öntünk alá. 170 fokos sütőben nagyjából 1 óra alatt megpároljuk. A fóliából kicsomagoljuk és forró serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk, hogy kívül ropogós bőrt kapjunk. 

rolad.jpg

tekeres.jpg

A tarhonyát bő forrásban lévő alaplében (vagy vízben) megfőzzük és leszűrjük. Tálalásnál kevés alaplében felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, koktélparadicsomot és a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és addig keverjük, míg fel nem olvad. Így nagyon krémes, rizottó állaga lesz.

tarhonya.jpg

A lepirított csirkecombot kettévágva, a krémes tarhonyán tálaljuk.

keszkaja.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroholic.blog.hu/api/trackback/id/tr507194939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Gyuláné Erzsike 2015.02.23. 16:46:47

Nagyon tetszik a recept, ezt biztosan el fogom készíteni! Sok sikert a műsorhoz is!

gastroholic 2015.02.23. 22:01:15

@Takács Gyuláné Erzsike: Nagyon örülök! Nem csak jól néz ki, de finom is :) Köszönöm!

Gastroholic

kulináris élménytúra Ewínyenc falatok fanatizmus a konyhában gasztrosikk és gasztrosokk

Friss topikok

süti beállítások módosítása